Archief

beeldverslag 2011

Het beeldverslag is in boekvorm te bestellen voor €12,50 via: info@wintertriathlontwente.nl
Klik op de afbeelding om het beeldverslag te bekijken.

NK junioren A / op TriathlonTV.nl

Vooraf vloog het strijdplan voor de wissels al over twitter: ze zou met loopschoenen gaan fietsen voor een snellere wissel. Na het lopen en fietsen bleek Monique Elfrink (Zevenaar) inderdaad een ruime voorsprong opgebouwd te hebben van 3.10minuut. Maar tegen de nummer twee van het WK junioren allround schaatsen, Pien Keulstra (Boekelo), was dat nog geen gelopen race. Inderdaad haalde Keulstra nog een flinke hap van de achterstand af, maar kon Elfrink niet meer echt bedreigen. Iris Bosch (Denekamp) kon met een goede schaatstijd Kimberly Nieuwerth (Bergambacht) nog net passeren voor het brons.

Bij de mannen Junioren A was Kevin Lek (Emmen) verdedigend kampioen en pakte direct de kop om die niet meer af te staan. Stefan Biesheuvel (Assen) en Jasper van Dijk (Austerlitz) konden alleen bij het schaatsen nog iets terugpakken, maar Lek kon met verdedigend rijden dat goed controleren. Biesheuvel pakte zilver als eerstejaars Junior A en van Dijk het brons.

NK Wintertriatlon Junioren A (5-20-10km)

Heren
   1. Kevin Lek 1.11.07
   2. Stefan Biesheuvel 1.13.38
   3. Jasper van Dijk 1.16.06

Dames
   1. Monique Elfrink 1.19.05
   2. Pien Keulstra 1.20.35
   3. Iris Bosch 1.21.51

 

NK junioren B en jeugd / op TriathlonTV.nl

NK Wintertriatlon Junioren B

Kars Jansman (Hellendoorn) en Jerrie Suyker (Pijnacker) liepen zij aan zij de 2.5km. Jansman wist een kleine voorsprong bijeen te fietsen die hij in de tweede wissel echter al weer verloor bij het schaatsen aantrekken. Zo kon het dat hij op geen enkel onderdeel langzamer was dan Suyker, maar liet deze zien dat hij als voormalig jeugdkampioen over voldoende wissel ervaring beschikte en de overwinning naar zich toe trok. Rynald Kip (Deurningen) pakte op drie minuten achterstand het brons.

Bij de Meisjes Junioren B was Anne Tauber (Oranjewoud) de gehele wedstrijd voorin te vinden. Snelste loper Tamara van der Spek (Pijnacker) viel op de fiets terug, Tauber pakte de kop en reed ook de snelste schaatstijd. Anouk van Dis reed een gedegen wedstrijd en pakte verdiend het zilver. Joelle Jaspers (Gronau-Epe), Anika Leeuw (Enschede), Somara Snijders (Amsterdam) en Minke van Weert (Hengelo) streden om het brons. Snijders en Jaspers eindigden beiden op brons na bestudering door de jury, die geen verschil kan constateren.


NK Wintertriatlon Junioren B (2.5-12-5km)

Jongens
   1. Jerry Suyker 0.43.42
   2. Kars Jansman 0.44.01
   3. Rynald Kip 0.46.48

Meisjes
   1. Anne Tauber 0.49.08
   2. Anouk van Dis 0.50.25
   3. Somara Snijders/Joelle Jaspers 0.50.01

 

NK Wintertriatlon Jeugd

Zelden zal de strijd om een NK wintertriatlon zo spannend zijn geweest! Luuk Engele (Pijnacker) had zijn achterstand na het lopen omgezet in een voorsprong tijdens het fietsen. Tijdens het schaatsen lukte het de iets betere schaatsers Tim van Benthem (Hengelo) en Wouter Schipper (Enschede) beiden om hem met 2 secondes te kloppen. De jury bepaalde dat Van Benthem het goud en de kampioenstrui omgehangen kreeg en Schipper het zilver.

Bij de Meisjes Jeugd sloeg Fenne Keulstra (Boekelo) haar slag al tijdens het fietsen. De 33 seconden achterstond op Anouk Sanders (Hengelo) had ze in de wisselzone al bijna goed gemaakt, op de fiets en de schaats reed ze de snelste tijd. Annick Pennickhof (Twello) kon op de schaats nog net de bronzen plak veroveren ten koste van Arianna Pruisscher (Nieuw Dordrecht).


NK Wintertriatlon Jeugd (2.5-12-5km)

Jongens
   1. Tim van Benthem 0.46.48
   2. Wouter Schipper 0.46.48
   3. Luuk Engele 0.46.50

Meisjes
   1. Fenne Keulstra 0.49.23
   2. Anouk Sanders 0.51.05
   3. Annick Pennickhof 0.51.41

 

Spijkerman en Van de Vegt weer aan de top op de kwart wintertriatlon

In 2008 waren ze beiden Nederlands kampioen en in 2009 ook sterk in de eerste editie van de Winter Triatlon Twente. Afgelopen jaar waren ze beiden niet van de partij in Twente. Erik-Jan Spijkerman (Hoorn) bouwde zijn eigen huis en nam daarvoor een sabbatical year wat de sport betreft. Lizette van der Vegt (Groningen) beviel van een zoon in 2010. Dit jaar waren ze weer terug. Na podium plaatsen twee weken geleden stonden beiden nu op het hoogste treetje. Van der Vegt pakte al bij het lopen voorsprong op Geke Venema, winnares in 2010 bij afwezigheid van Van der Vegt en hield die in min of meer gelijke mate in stand tijdens het fietsen en schaatsen. Martine van der Herberg (Amsterdam) was Nederlands kampioen in 2009, concentreerde zich daarna weer op het roeien, maar wil weer terug naar de combi-duursport. Ze liet zien op de goede weg te zijn met de derde plaats.

De overwinning van Spijkerman kostte hem wel de nodige moeite. Wim Nieuwkerk pakte de NK-titel twee weken terug in Groningen en vertrok ook in Twente voortvarend. Hij wist achter hem de sterker geachte schaatsers Spijkerman, Teun Sweere (Zevenbergen), Tristan Loy (Midlaren) en Mart Bruggink (Borne). Met de snelste looptijd en fietstijd was hij als eerste terug bij de IJsbaan Twente. In de wissel schoten zijn veters uit de schaatsen en verloor hij kostbare tijd. De snelle tweede wissel van Spijkerman, die met Sweere op ruim drie minuten achterstand binnenkwam, leverde hem twee ronden voorsprong op Sweere op. Gezamenlijk vormden ze met de later op de baan gekomen Loy, Bruggink en Henry Visscher (Zwolle) een snel treintje dat zienderogen op Wim Nieuwkerk inliep. Halverwege was Spijkerman aan kop gekomen en het lukte Nieuwkerk niet om aan te pikken. Zo kon ook Teun Sweere nog vlak voor het einde van de 20km schaatsen voorbijkomen en daarmee was het podium precies omgekeerd aan het NK podium van twee weken terug. Bruggink stond net als in 2010 naast het podium met plaats vier.

Bij de estafette teams ging de overwinning naar het team van Viro Engineering (Hengelo), waar de snelste fietstijd van Maarten Nijland (Rossum) de doorslag gaf. Tweede werd team Step One (Borne) met de snelste schaatser Mike van de Berg (Borne) en derde de winnaar van vorig jaar, team Tjellens (Enschede), met snelste loper Caimin Stevens (Enschede). Snelste damesteam waren de Triami Dames (Deventer) voor De Mutsen (Enschede).


Kwart Winter Triatlon Twente (10-50-20km)

Heren
   1. Erik-Jan Spijkerman 2.27.26
   2. Teun Sweere 2.28.43
   3. Wim Nieuwkerk 2.29.03

Dames
   1. Lizette van der Vegt 2.55.17
   2. Geke Venema 2.58.02
   3. Martine van der Herberg 3.08.09

Estafette heren
   1. Viro Engineering 2.21.01
   2. Step One 2.23.47
   3. Tjellens 2.26.14

Estafette dames
   1. Triami Dames 3.00.40
   2. De Mutsen 3.53.45

Lek en Hoogeboom winnen sprint wintertriatlon

De overwinning in de sprint wintertriatlon leverde Kevin Lek (Emmen) ook de nationale junioren A titel op. Hij wist hiermee Hendrik Venema (Nijmegen) en Nard van der Sanden (Eindhoven) achter zich te houden. Roos Hoogeboom (Maastricht) kon de snelste juniore A Monique Elfrink (Zevenaar) door sterk fietsen en schaatsen weer achterhalen. Pien Keulstra (Boekelo) pakte de derde plek en het zilver op het NK junioren A.

Snelste mannen estafette teams waren op de sprint Life Tobbers (Nijverdal), Tjellens sprint (Hertme) en Deesz Fashion (Hengelo). Bij de dames wonnen De Diesels (Enschede) voor het Triathlon Club Twente Jeugdteam en Powerpuffgirls (Enschede).


Sprint Winter Triatlon Twente (5-20-10km)

Heren
   1. Kevin Lek 1.11.07
   2. Hendrik Venema 1.11.19
   3. Nard van der Sanden 1.12.59

Dames
   1. Roos Hoogeboom 1.18.18
   2. Monique Elfrink 1.19.05
   3. Pien Keulstra 1.20.35

Estafette heren
   1. Life Tobbers 1.07.18
   2. Tjellens sprint 1.07.38
   3. Deesz Fashion 1.08.52

Estafette dames
   1. De Diesels 1.25.21
   2. Triathlon Club Twente Jeugdteam 1.31.03
   3. Powerpuffgirls 1.35.43

Gehele evenement op Tjellens.nl