Inschrijven

Via de internetpagina van Winter Triatlon Twente (www.wintertriatlontwente.nl) en www.ntbinschrijvingen.nl kun je je inschrijven. Inschrijven op de wedstrijddag is slechts zeer beperkt mogelijk. In de meeste categorieën zijn op de wedstrijddag geen vrije startplaatsen meer.  Een eventuele na-inschrijving op de wedstrijddag dient uiterlijk 60 minuten voor de start plaats te vinden.

 

Categorie-indeling en inschrijfgeld

Je hoeft geen daglicentie aan te schaffen als je in het bezit bent van een:

- NTB atleten-, jeugd of proeflicentie

- KNWU-wedstrijdlicentie 

- KNAU-wedstrijdlicentie 

- KNSB-licentie.

Je moet dan je licentie koppelen in je NTB-account.

Alle overige deelnemers dienen een daglicentie aan te schaffen.

Als één van de deelnemers van een duo of trio één van de hierbovengenoemde licenties heeft, hoeft er geen daglicentie aangeschaft te worden.

genoemde prijzen zijn excl. huur MyLaps Prochip € 4,-

 

Afstand Categorie 1

Inschrijfgeld 4

Daglicentie

Kinderafstand (1.25-8-2) 2, 3

tot 12 jr. / 12 tot 14 jr. € 11,- € 0.75
       

Kort (2.5-15-5) - jeugd

12 tot 16 jr. € 14,- € 1,50
Kort (2.5-15-5) - recreanten/starters 16+ € 24,- € 4,75
       
Midden (5-22-10) (sprint) junioren NK 16 tot 20 jr. € 19,- € 4,75
Midden (5-22-10) (sprint) 20 tot 50 jr. / 50+ € 34,- € 4,75
Midden (5-22-10) (sprint) estafette team dames / heren € 39,- € 4,75
       
Lang (10-55-20) (kwart) NK 20 tot 50 jr. / 50+ € 44,- € 4,75
Lang (10-55-20) (kwart) estafette team dames / heren € 49,- € 4,75

 

1 De categorieën worden ingedeeld op basis van de leeftijd van de atleet op 31-12-2024.

2  Bij kinderen jonger dan 8 jaar mag een ouder/verzorger op het fietsparcours meefietsen op voldoende afstand achter het kind.

3 Bij kinderen, die jonger dan 8 jaar zijn,  mogen de ouders  helpen met veters strikken in de ijshal. (m.u.v. top 5-kinderen). Ouders wachten in de ijshal, niet in de wisselzone! Verder zijn er GEEN ouders toegestaan in de wisselzone zonder bijzondere toestemming van de wedstrijdleiding.

Er kan alleen via Ideal betaald worden. Na 10 maart stijgen de prijzen voor deelname met € 5,- .
Afmelding is mogelijk via je eigen account op ntbinschrijvingen.nl, Verrekening van inschrijfgeld vindt volgens de algemene voorwaarden plaats.

Adres IJsbaan Twente

Adres IJsbaan Twente: 

Colosseum 90

7521 PT Enschede

Wedstrijdinformatie

Starttijd en afstanden Winter Triatlon Twente 16 maart 2024

Deelnemen aan de Winter Triatlon Twente kan op verschillende manieren. Zowel individueel als in teamverband kan op verschillende afstanden gestart worden. Voor de jeugd en de kinderen zijn er twee verschillende afstanden.

afstand starttijd Lopen Fietsen Schaatsen
Korte (jeugd) 12:15 2.5 km * 15 km * 5 km
Korte (starters - recreanten) 12:20 2.5 km * 15 km * 5 km
Kinderafstand 12:30 1.25 km * 8 km * 2 km
Midden (sprint) jeugd NK 12:40 5 km * 22 km * 10 km
Midden (sprint) 12:45 5 km * 22 km * 10 km
Midden (sprint) estafette team 13:00 5 km * 22 km * 10 km
Lange (kwart) dames NK 13:10 10 km * 50 km * 20 km**
Lange (kwart) heren NK 13:15 10 km* 50 km * 20 km**
Lange (kwart) estafette team 13:30 10 km * 50 km * 20 km

* Belangrijk: op het tabblad route en parcours zijn de plattegronden te vinden.

** Pylonen in de binnenbocht.

Meer informatie wissel Meer informatie loop parcours Meer informatie fiets parcours Meer informatie IJsbaan

 

Inchecken

Vanaf 10.30 uur kun je inchecken bij het inschrijfbureau  van IJsbaan Twente. Hier ontvang je op vertoon van je legitimatiebewijs of licentie je startnummer, nummersticker voor de fiets en transponder. Het aanmelden en inchecken dient uiterlijk 60 minuten voor de start plaats te vinden. Vanaf  10.30 uur is de wisselzone geopend.

Wedstrijdnummers

De wedstrijdnummers dienen als volgt te worden gedragen:

  • bij het lopen op de borst
  • bij het fietsen op de rug
  • bij het schaatsen aan de buitenkant van het rechterbovenbeen

Het op enigerlei wijze veranderen van de nummers (bijv. het afplakken van de sponsornaam) leidt tot diskwalificatie.

Limieten

De limiettijden voor de drie onderdelen gelden vanaf het startschot.  
Bij overschrijding van de limiet wordt de betrokken deelnemer uit de race gehaald.
 
afstand
start fietsen
 start schaatsen
finish schaatsen
Kinderafstand
20 min
45 min
65 min
Korte - jeugd en starters
 30 min
1 uur 10 min
1 uur 30 min
Midden (sprint) individueel
 45 min
1 uur 45 min
2 uur
Midden (sprint) teams
 45 min
1 uur 30 min
1 uur  45 min
Lange (kwart) individueel
1 uur
3 uur
3 uur 45 min
Lange (kwart) teams
 1 uur
2.45 uur
3 uur 30 min

Transponders

De registratie van de loop- en fietstijden, het aantal schaatsronden en de rondetijden wordt verzorgd door MYLAPS door middel van de AMB ChipX. Deze transponder dient zichtbaar om de linker- of rechterenkel te worden bevestigd.

Na afloop van de wedstrijd dien je de transponder bij het ophalen van de fiets in te leveren bij de wisselzone. Als je de transponder na afloop van de wedstrijd niet hebt ingeleverd, heb je nog tot 25 april de gelegenheid deze te verzenden naar de organisatie. Als de transponder na deze datum niet in ons bezit is, gaan wij ervan uit dat je de chip wilt houden. In dat geval zal een bedrag van € 75,- in rekening worden gebracht.

Omkleden

Deelnemers kunnen gebruikmaken van de douches en toiletgelegenheid in IJsbaan Twente. Laat geen kostbaarheden achter in de kleedkamers. De organisatie is niet aansprakelijk voor het zoekraken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen!

Wissels (teams/estafette)

De wissels bij de teams vinden plaats in het wisselvak in de wisselzone door overdracht van de transponder. De schaatsers die in een team deelnemen mogen al voor de wissel hun schaatsen aan hun voeten hebben.

Ronden tellen

Je moet zelf het aantal ronden bijhouden, los van de telling in het tijdwaarnemingssysteem. Als je geen rondeteller hebt, kun je deze bij de inschrijving kopen voor €12,95. Let op: er is slechts een beperkt aantal tellers te koop.

Namen van schaatsers die met hun laatste ronden bezig zijn, worden weergegeven op een scherm aan de binnenzijde van de baan.

Fietsen

Het fietsonderdeel begint na de wisselzone. In de wisselzone mag absoluut niet gefietst worden. Deelnemers moeten dus met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone lopen. Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht. De helm moet worden opgezet voor de fiets uit het rek wordt genomen en mag pas losgemaakt en afgezet worden als de fiets is weggezet. Het deel van het parcours tussen wisselzone en fietsronde moet in beide richtingen worden afgelegd. Wees hier alert op tegenliggers! Ligfietsen zijn niet toegestaan. Let op: het parcours is verkeersarm, d.w.z. er kan overig verkeer op de rijbaan aanwezig zijn. Houd je aan de geldende verkeersregels.

Stayeren

Bij het fietsonderdeel is het stayerverbod van kracht conform het wedstrijdreglement van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB).
Als een atleet betrapt wordt op stayeren, wordt er een blauwe kaart getoond. Hij of zij moet zich dan in de strafbox (in de wisselzone) melden om een tijdstraf uit te zitten. Die tijdstraf varieert per afstand: 1 minuut op de Sprint, 2 minuten op de Kwart. Als een atleet die een gele of blauwe kaart heeft gekregen zich niet meldt in de strafbox, wordt de niet-uitgezeten tijdstraf direct omgezet in een diskwalificatie.
Alle uitgedeelde gele en blauwe kaarten worden door officials geregistreerd.

Schaatsen (let op: HELM VERPLICHT)

De schaatsen moeten aan de achtereinden zijn afgerond. Dit wordt bij de ingang van de wisselzone gecontroleerd. Het is niet toegestaan om met geheel of gedeeltelijk ontblote handen, armen of benen te schaatsen. Het dragen van een helm is verplicht. De helm moet een goedgekeurde schaats- of fietshelm zijn m.u.v. een tijdrithelm. Als je fietst met een tijdrithelm moet je deze dus voor het schaatsen wisselen.

Bezwaren

Bezwaar kan worden gemaakt tegen gedrag van een deelnemer of een wedstrijdofficial conform het wedstrijdreglement van de NTB.

Wedstrijdreglement

  1. De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triathlon Bond. Iedere atleet wordt geacht te weten dat hij/zij meedoet op eigen risico en dat hij/zij bij ongeval of anderszins de organisatie vrijwaart van elke vorm van aansprakelijkheid.
  2. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen.
  3. Als de omstandigheden daartoe aanleiding geven (weersgesteldheid, onvoorziene parcourssituatie, etc.) behoudt de organisatie zich het recht voor om de wedstrijd te wijzigen of in te korten.
  4. In alle niet voorziene gevallen beslist de wedstrijdleiding

Wijzigingen

De wedstrijdleiding heeft het recht in geval van buitengewone omstandigheden de wedstrijd te stoppen of het parcours op enigerlei wijze te veranderen indien dit noodzakelijk wordt geacht.
In gevallen waarin het wedstrijdreglement van de NTB niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. De eventuele beslissingen hieruit voortvloeiend zijn bindend.

Verzorging

Bij de verzorgingspost aan het loopparcours en in de ijshal is  PowerBar Isoactive sportdrank beschikbaar.

 

Alle deelnemers (ook de estaffeteloper en - fietser) mogen gebruikmaken van de verzorgingspost in de ijshal. 

EHBO

Eventuele verwondingen en/of ongevallen moeten direct worden gemeld bij de EHBO-post. Verzorging en/of begeleiding van derden is niet toegestaan.